Vacature: Le Guess Who? zoekt Marketing Assistent

Vacature: Le Guess Who? zoekt Marketing Assistent

Tue Apr 17th

Le Guess Who? is een viering van avontuurlijke muziek in Utrecht. Het festival is internationaal toonaangevend en staat bekend om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. Gedurende vier dagen neemt het festival de gehele binnenstad van Utrecht over met de programmering van bijzondere muziek in poppodia, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.

Voor de organisatie van Le Guess Who? 2018 (8-11 november in Utrecht) is het festival op zoek naar een Marketing Assistent. Het betreft een functie van 16 uur per week oplopend naar 32 uur per week, van juli tot en met november.

Als Marketing Assistent ondersteun je de Marketing Manager en maak je samen met een Medewerker Internationale Promo en een stagiair deel uit van het Marketing Team van Le Guess Who?. Werkzaamheden vinden plaats in Utrecht.

Inhoud van de functie
Le Guess Who? presenteert een grote diversiteit aan genres, van popmuziek tot niet-westerse muziek, (free)jazz, modern gecomponeerd, psychedelica en drone. Gedurende vier dagen kent het festival optredens van zo’n 150 artiesten. Binnen deze functie werk je actief mee aan alle marketingwerkzaamheden van het festival om deze acts naar het juiste publiek te brengen. Taken zijn onder andere:

- Het opzetten en uitvoeren van marketingplannen gericht op bepaalde genres en/of artiesten;
- Ontwikkelen van de programmagids en Treasure Guide van het festival (inclusief werven van adverteerders), evenals ontwikkelen van diverse promomaterialen (i.s.m. vormgever);
- Creëren van content voor website, nieuwsbrief en social media, en deze kanalen dagelijks bijhouden;
- Ondersteunen in het contact met externe partijen, zoals zalen, labels, mediapartners;
- Aansturen van (inter)nationaal promoteam;
- Bijhouden van persarchief (i.s.m. marketing stagiair);
- Plannen en begeleiden van fotografen, en ondersteunen van de productie van audio- en video-opnames tijdens het festival.

Le Guess Who? biedt een inspirerende, informele werksfeer waarin creativiteit en eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd.

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die:
- Duidelijk affiniteit heeft met de programmering van Le Guess Who?;
- Enige relevante werkervaring heeft op het gebied van marketing in de culturele sector;
- Proactief te werk gaat, flexibel en stressbestendig is;
- De Nederlandse én Engelse taal (ook schriftelijk) goed beheerst;
- Ervaring met Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere is een pre.

Het exact aantal uur per week (oplopend van 16 naar 32) en de vergoeding worden in overleg afgestemd. De functie kan zowel op ZZP-basis als in tijdelijk dienstverband ingekleed worden.

Deadline
Reageren kan tot en met maandag 14 mei. Gesprekken worden gevoerd vanaf eind mei. Mail je motivatiebrief samen met CV naar Barry Spooren. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Latest news